Biomassan muo­dos­ta­ma kalvo ja diesel mikrobien ai­heut­ta­mat seu­rauk­set

Vesi voi liueta polttoaineeseen, etenkin lämpimissä ja kosteissa olosuhteissa. Jäähtymisen aikana vesi voi erottua polttoaineesta. Tämä vesi sekä ilmasta kondensoituva vesi laskeutuvat polttoainetankin pohjalle. Näissä vesipisaroissa on mikrobeja. Ne käyttävät ravinnokseen polttoaineessa olevia hiilivetyjä ja rakentavat proteiineja. Näin ne tekevät  veden ja polttoaineen erottamisen vaikeaksi kehittyneen emulsion takia. Hetken kuluttua polttoaineesta tulee rusehtavaa ja sameaa. Metabolisten mikrobien seurauksena kehittyy myös limaista massaa, joka näkyy dieseltankissa biomassana.

Biomassaa tankissa

Vakavissa tapauksissa voidaan havaita tankin seinämiin kehittyvää biomassaa. Näissä geelimäisissä kalvoissa mikrobit voivat ongelmitta lisääntyä nopeasti. Jos biomassan osia irtoaa dieseltankin seinämistä tuoreeseen dieseliin, uusi diesel saastuu väistämättä. Pienessä palassa biomassaa elävät lukemattomat mikrobit saavat uutta kasvuvoimaa tuoreesta dieselistä. On siis hyvin tärkeää tarkistaa ja puhdistaa säiliö säännöllisesti. Biomassa voidaan poistaa tehokkaasti vain mekaanisella puhdistuksella käsin tai kier­to­huuh­te­lu­me­ne­tel­mäl­lä

Biomassaa suodattimessa

Tämän lisäksi sul­faat­ti­pel­kis­tä­jä­bak­tee­rien aineenvaihdunnan ansiosta dieselsäiliöön voi kehittyä nopeasti korroosiota. Tämä on erittäin yleistä laivojen ja veneiden säiliöissä sekä useissa muissa, varsinkin vähällä käytöllä olevissa dieseltankeissa.

Tämän vuoksi säännöllinen dieseltankin hygienian tarkkailu on erittäin tärkeää. Älä odota, kunnes biomassa on vallannut säiliön. Suorita tarkkailu itse tehtävällä testillä tai teetä tarkempi tutkimus. Myös säännöllinen puhdistus on erittäin tärkeää.

Korroosio säiliössä

Ota yhteyttä!

Neuvonta, opastus ja tilaukset:

Ark. 7.00 - 22.00

Vkl ja pyhät 9.00 - 17.00

045 330 1200

info@merina.fi

© 2022 Merina Ay. Kaikki oikeudet pidätetään.