Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Neuvonta ja opastus:

045 330 1200

Ark. 7.00 - 21.00

Vkl ja pyhäpäivät: 9.00 - 18.00

Grotamar82 on testattu ja hyväksytty  johtavilla moottorivalmistajilla ja raskaansarjan käyttäjillä, kuten:

 • MAN
 • MTU
 • Deutz Ag
 • Mercedes-Benz
 • NATO
 • Saksan Armeija

Grotamar82 ja Diesel Safe löytyy Suomessa mm.

 • Volvo Penta huoltomyyjät
 • Useat muut venetarvikeliikkeet 
 • Venehuollot
 • Autotarvikemyyjät
 • Auto- ja moottorihuollot
 • Moottori- ja konekorjaamot

Katso lähin myyjäsi tästä.

 

Jouhtuen EU:n kemikaalien uudelleenluokituksesta, on 1.12.2018 alkaen Grotamar82 vain ammattilaisten ja yritysten käyttöön. Kuluttajana voit ostaa jälleenmyyjältä tuotteen valmiiksi polttoaineen sekaan annosteltuna. Dieselbakteerin ennaltaehkäisyyn voit käyttää Diesel Safe ainetta.

Biokalvon muodostuminen

Diesel tuholaisen seuraukset

Vesi voi liueta polttoaineeseen, etenkin lämpimissä ja kosteissa olosuhteissa. Jäähtymisen aikana vesi voi erottua polttoaineesta ja ilman kondension veden kanssa vesi esiintyy tankissa kondensiovetenä.  Kondensiovesi kerääntyy tankin pohjalle ja keräännyttää vesipisaroita tankin seiniin ja putkiin. Kyseisissä vesipisaroissa on mikrobeja. Ne rakentavat proteiineja ja tekevät veden ja polttoaineen erottamisen vaikeaksi kehittyneen emulsion takia. Dieselpolttoaine on yleensä kirkkaan keltaista ja läpinäkyvää mutta hetken päästä siitä tulee rusehtavaa ja sameaa. Metabolisten mikrobien seurauksena kehittyy myös limaista ainetta, joka näkyy tankissa biolimana.

 

Biokalvoa säiliössäBiokalvoa säiliössä

 

 Erittäin vakavissa tapauksissa voidaan havaita tankin seinämiin kehittyvää biokalvoa. Näissä geelimäisissä biokalvoissa mikrobit voivat ongelmitta lisääntyä nopeasti. Jos biokalvon osia irtoaa tankin seinämästä tuoreeseen dieseliin, uusi diesel saastuu väistämättä. Pienessä palassa biokalvoa elävät lukemattomat mikrobit saavat uutta kasvuvoimaa tuoreesta dieselistä. On siis hyvin tärkeää tarkistaa ja putsata tankki säännöllisesti. Biokalvot voidaan poistaa vain mekaanisella huollolla järjestelmällisen tankinpuhdistuksen yhteydessä tai tehokkaalla kiertohuuhtelumenetelmällä. Mikä tahansa biosidi hoitaisi vain biokalvon pinnan bakteereja ja homeita vastaan. Hyytelömäisen biokalvon alla piileskelevät mikrobit ovat todella hyvin suojattuja biosidia vastaan ja selviävät siksi hoidosta. Ne voivat jatkaa kasvamistaan biokalvossa.

 

 Biokalvon tukkima putkiBiokalvon tukkima putki

 

 Mutta tämä ei ole tarpeeksi! Mikrobit voivat aiheuttaa vakavan korroosion todella lyhyessä ajassa. Mikrobit voivat hyökätä teräksen sekä alumiinin kimppuun. Kuoppamainen korroosio on laajalle levinnyt ongelma, jota tavataan usein laivoissa ja aluksissa. Seurauksena voi olla vuoto polttoainetankissa.

Erityisesti vähäkäyttöiset tankit ovat alttiita biokalvoa ja korroosiota sisältävällä mikrobiselle saastumiselle. Tämän välttämiseksi on erittäin suositeltavaa tarkkailla tankin hygieniaa säännöllisesti, jotta mikrobinen saastuminen havaittaisiin ajoissa. Älä odota kunnes biolima on nähtävissä paljaalla silmällä. Silloin on jo melkein liian myöhäistä! MicrobMonitor testisetillä tai Merina polttoaineanalyysillä on erittäin helppoa havaita mikrobit ja sitten suorittaa tarvittavat toimenpiteet.

 

 Kuoppamaista korroosiota alumiinitankissaKuoppamaista korroosiota alumiinitankissa