Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Neuvonta ja opastus:

045 330 1200

Ark. 7.00 - 21.00

Vkl ja pyhäpäivät: 9.00 - 18.00

Grotamar82 on testattu ja hyväksytty  johtavilla moottorivalmistajilla ja raskaansarjan käyttäjillä, kuten:

 • MAN
 • MTU
 • Deutz Ag
 • Mercedes-Benz
 • NATO
 • Saksan Armeija

Grotamar82 ja Diesel Safe löytyy Suomessa mm.

 • Volvo Penta huoltomyyjät
 • Useat muut venetarvikeliikkeet 
 • Venehuollot
 • Autotarvikemyyjät
 • Auto- ja moottorihuollot
 • Moottori- ja konekorjaamot

Katso lähin myyjäsi tästä.

 

Jouhtuen EU:n kemikaalien uudelleenluokituksesta, on 1.12.2018 alkaen Grotamar82 vain ammattilaisten ja yritysten käyttöön. Kuluttajana voit ostaa jälleenmyyjältä tuotteen valmiiksi polttoaineen sekaan annosteltuna. Dieselbakteerin ennaltaehkäisyyn voit käyttää Diesel Safe ainetta.

Annostelu

 

grotamar® 82 on käyttövalmis seos ja sillä on sama tiheys kuin dieselpolttoaineella. Nopea ja tasainen biosidin leviäminen tankkiin suoran annostelun jälkeen on toinen plussa. Sekoittaminen ei ole tarpeen.

grotamar® 82 shokkiannosta suositellaan tankin puhdistamiseksi korkean- tai keskitason mikrobisissa saastumisissa. Sekoitussuhde on 1:1000, joten 1litra grotamar® 82:aa riittää 1000 litralle dieseliä/ lämmitysöljyä. Vakavissa tapauksissa shokkiannosta tulee nostaa korkeintaan 1:400 sekoitussuhteeseen (2.5 litraa grotamaria 1000 litralle). Annoksen määrän tulee vastata polttoaineen kokonaismäärää, johon grotamaria lisätään.

Pysyvän vahingon ennaltaehkäisemiseksi 1:4000 sekoitussuhteen annos (250 millilitraa 1000 litralle dieseliä/ lämmitysöljyä) on optimaalinen. Annos tulee lisätä jokaisella polttoainetankin täyttökerralla pitkäaikaisen suojan ylläpitämiseksi ja aliannostelun välttämiseksi.

Schülke:n antamat sekoitussuhteen suositukset pohjautuvat testisuloksiin, joissa tähdätään parhaaseen tehokkuuteen mikro-organismeja vastaan, erityisesti dieselpolttoaineessa. Schülke on taistellut 30 vuoden ajan dieseltuholaisten voittamiseksi. Norminmukainen testi mineraaliöljyteollisuudessa on ASTM E1259-05 testi. Tätä testiä ei tehty vain näyttämään erinomaista ja nopeaa tehokkuutta dieselpöpöjä vastaan, vaan myös todistamaan pitkäaikaista suojaa polttoainejärjestelmälle.

 

Ole tarkkaavainen ennen käyttämistä:

Onko polttoaine saastunut? Kuinka vakava saastuminen on? Varmistukseksi polttoaine tulee testauttaa Merina Ay:n polttoaineanalyysissä tai MicrobMonitor testisetillä. Tukkeutunut suodatin ja näkyvä biolima tankissa ovat usein ensimmäinen merkki mikrobisesta saastumisesta, mutta ne on voinut aiheuttaa myös muu saastuminen ilman mikrobien vaikutusta.

Jos tankissa on nähtävissä paksu kerros biolimaa tai sen seinämissä on biokalvoa, niin on yleensä liian myöhäistä puhdistaa tankki pelkällä shokkihoidolla. Tankki pitää puhdistaa perusteellisesti! Sitkeä biokalvo pitää poistaa mekaanisesti tai tehokkaalla kiertohuuhtelumenetelmällä uudelleensaastumisen estämiseksi. Tankin ja putkien perusteellisen puhdistuksen jälkeen saastunut dieselpolttoaine tulee hoitaa shokkiannoksella grotamar® 82:aa.  

Pidä mielessä, että grotamar® 82:n lisäämisen jälkeen kuolleet mikrobit voivat tukkia suodattimen, jolloin suodatin joudutaan vaihtamaan. grotamar® 82 ei liuota kuolleita mikrobeja, koska se ei sisällä happoa. Happo vahingoittaisi tankkijärjestelmän materiaaleja.

Schülke on testannut enimmäisannostuksen (2.5 litraa grotamaria 1000 litralle dieseliä) materiaalisen yhteensopivuuden mielessä pitäen.
Suurempaa annostusta (yliannostelua) tulee välttää! 
Yleistä aliannostusta tulee myös välttää, jotta itiöiden selviämiseltä ja niiden tottumiselta biosidiin vältyttäisiin.
Nämä itiöt voivat sopeutua olemaan vastustuskykyisempiä biosidia vastaan
ja seurauksena tarvitaan myöhemmin enemmän biosidia niiden eliminoimiseen.

grotamar® 82 on kemiallinen tuote, joka on luokiteltu biosidiksi, koska se tuhoaa itiöitä. Seuraavat kohdat tulee pitää mielessä: suositellaan suojavarusteiden käyttöä (hansikkaat, suojalasit, pitkähihainen paita ja pitkälahkeiset housut tai haalari) biosidia tai polttoainetta käsiteltäessä. Vältettävä aineen joutumista paljaalle iholle. Käytä vain paikoissa, joissa ilma vaihtuu hyvin. Vältettävä höyryjen hengittämistä. Käytä biosidia varoen. Lue aina etiketti ja tuotetiedot ennen käyttöä. Säilytä lasten ulottumattomissa.

Alla oleva kuva näyttää, kuinka paljon grotamar® 82:aa tulee lisätä tankin kokoon nähden.

 

 Polttoaineen kokonaismäärä / Ehkäisevä käyttö / Shokkiannos